Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OC Radeon HD7850

Toysoldier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bry. Wykręciłem wczoraj Radka HD7850 od Szafira za pomocą MSI Afterburnera na 1050/1450 i po chwili gry w BFa wywaliło mi czarny obraz na który pomógł tylko restart kompa.

Czytałem że trzeba zwiększyć napięcie, tyle że nie wiem czy to jest pewne, oraz jakie będzie stabilne i prawidłowe.

CPU i5 2500k

PSU XFX PRO 550W

Opublikowano

Napięcia na grafice zwiększaj powoli o bardzo małe ilości i sprawdzaj w benchmark'ach czy jest stabilna, bo sapphire bez fabrycznego OC ma rdzeń na 860MHz, więc podniesienie o prawie 200 to oczywista oczywistość, że napięcie musi być większe.

ja mam OC do 1065 i powoli zwiększając taktowania zwiększałem napięcia i doszło do stabilnych taktowań. Jak będe w domu mogę ci podać jakie ja mam ustawienia V ale może u cb będzie to za dużo, lub nie wystarczająco, zależy od modelu. Tak jak 2500k jednemu grzeje się strasznie przy fabrycznym a inny ma niższe temp przy OC ok 4GHz przy tym samym chłodzeniu (to taki przykład)

jaki voltage masz obecnie ustawiony?

Opublikowano

W tym problem że nie robi. Wczoraj próbowałem ponownie i efektem był czarny ekran po 30s gry w bfa. Dzisíaj pokatuje ją 3D markami i zobacze. Pewnie jakaś wada fabryczna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...